18/Mart/2016, 12:40 -
ÇANAKKALE ZAFERİ

Çanakkale Şehitleri 101.Anma Günü

Bağımsızlığını ve vatanını her bir değerin üstünde gören Türk milleti, bu anlayışla vatanını istilaya gelen yedi düvele karşı Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Kürd'ü, Manav'ı ve çeşitli soydan gelen ve bu ülkede yaşan herkes Çanakkale’de vatanını savunarak, Dünya tarihinin eşi görülmeyecek büyük destanlarından birini yaşatmış ve tarihe yazdırmıştır. Mustafa Kemal’in askeri dehası ve Mehmetciklerimizin inanılmaz kahramanlığı sonucu bu destan şehitlerimizin kanı ile tarihe yazılmıştır.

Dünyanın tanık olduğu en şiddetli savaşlardan biri olmasına karşın, Türk milletinin yüksek insani yönü de bir kez daha bu savaşta görülmüştür. Ülkelerinden binlerce kilometre uzaktan gelerek Çanakkale’de hayatını kaybeden düşman askerlerini de bağrına basmayı bilen bir millet olduğumuza tanık olmuşlardır. Bu anlamda sadece şehitlerimizin kanıyla yazılan destanın yıl dönümlerinde sadece anmak yeterli değildir. Benliğimizde var olan bu değerlerimize  ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak için çalışmakdır.

Bağımsızlığımız için Çanakkalede nasıl birlikte millet olmuşsak, bugünde birlikte millet olma zamanıdır. Bu eşsiz zaferin 101.yıldönümünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

VAKIF  YÖNETİM KURULU