30/Nisan/2014, 12:02 -
1 MAYIS

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs, Birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. Meydanlarda Demokratik hak aramanın zihinlerde yer ettiği en büyük provadır. 1 Mayıs’ın, her kesimin sağduyulu ve sorumlu davranması suretiyle anlamına yakışır bir şekilde kutlanması, toplumsal barışa da katkı sağlayacaktır.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Ülkemizde 1906 yılından itibaren kutlanmaya başlanmıştır. 1 Mayıs, Sosyal adalet ilkelerine uygulandığının ve emeğin karşılığının alın terinin kurumadan       verilmesinden geçtiği düsturunun sembolüdür. 1 Mayıs, iş gücünün toplumsal  bir değer  olarak algılanması suretiyle emeğe saygı, ekonomik büyümenin ve sosyal kalkınma hedeflerine olan pozitif etkisi nedeniyle önemli bir katma değerdir.

Tüm temsil örgütlerinin sorumluluk içerisinde hareket etmedeki kararlılıkları ile çalışma hayatının çok daha ileri standartlara kavuşturulması konusunda önemli adımların atılmasına, tüm paydaşların katkısı ve duyarlı yaklaşımıyla çalışma hayatıyla ilgili sorunların diyalog ve uzlaşma zemininde çözüme kavuşturulmasına katkı koymalıdır. Ülke ekonomisinin üst sıralarda olmasında gecesini gündüzüne katarak, alın teri döken işçi ve çalışanlarımız iş  emekleriyle bu başarının gerçek sahipleridir.Ülkemizde ekonomik istikrarın yakalanması ve demokrasinin gerçek anlamına kavuşmasında temel faktörlerden biri çalışanlarımızın  teri ve emeğidir.

Gelişmede ve kalkınmada büyük pay sahibi olan tüm emek sahiplerinin çalışma barışına katkılarını destekliyor ve 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ EMEĞİN GERÇEK SAHİPLERİNE KUTLU OLSUN .