14/Mayıs/2014, 16:16 -
SOMA-DA MADEN FACİASI

Soma-da Madende Çıkan Yangın

Manisa , Soma’ da bulunan bir maden ocağında meydana gelen elim bir olay olan trafo patlaması sonucu çıkan yangın, biten oksijen ve solan, yok olan insanlar. Geride büyük acı elem, keder, gözyaşı, umutsuzluk, güvensizlik ne arasanız mevcut. Sorulan yine aynı sorular, aynı hezeyanlar,  aynı yakarışlar her şey olup bittikten sonra. Neden adam gibi tedbirlerimizi ve denetimlerimizi  yapamıyoruz, yapmıyoruz. Yazık değil mi onca insana, onların geride bıraktığı yetimlere, dullara. Bu insanlar hayatlarını hangi kazançla sürdürecekler, nasıl yaşayacaklar. Umuyoruz ki, milletçe bu geride kalan masumlara yardım elimizi uzatarak sorunlarına çare olmak ve üzüntülerini azaltmak olur.

İnşallah bu yazacağımız son taziye mesajı olur. Artık facialar olmasına izin vermeyen bir anlayış yerleşir de, böyle kazaların olmasına fırsat verilmez ve kimse ölmez. Hatalı kim söylemlerinden kurtulalım, insan olalım, insan gibi çalışalım.

Soma’da yerin 2 km altında ekmek parası için ölen işçilerimize, emekçilerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı  diliyoruz.