24/Ekim/2014, 16:01 -

150 ŞANSLI ÖĞRENCİ

İhsan AYDIN

150 ŞANSLI ÖĞRENCİ

Bursa`da, değişik kentlerden şehrimize göç etmiş hemşehrilerimizin kurduğu onlarca dernek var.
Bir çoğunun sadece tabelası bulunuyor.
Aktif olarak çalışanlar kendilerini öne çıkarıyor.
Bir de yine bu kentlerimizden şehrimize yerleşmiş illerin vakıfları var.
Bursa Artvinliler Vakfı uzunca süredir kentimizde eğitime önem veren hemşehri STK`larının başında geliyor.
Güngör Şahin`in Başkanlığı`nı yaptığı Vakıf bu yıl da 150 öğrenciye burs verme kararı almış.
Dün, Bursa Artvinliler Vakfı`nın Genel Sekreteri Osman Nuri Başaran ile konuştuk.
Yönetim Kurulu`nda 150 öğrenciye bu yılda hesaplarına aylık 100`er TL yatırma kararı aldıklarını duyurdu.
Kentimizde yöre ayrımı gözetmeksizin başvuran ihtiyaç sahiplerine eğitim bursu veren önemli kurumlardan biri de Artvinliler Vakfı.
Vakfın erzak yardımlarıyla da ramazanda ihtiyaç sahiplerine ulaştığını biliyoruz.
Bu konuda övgüyü fazlasıyla hak ediyorlar.