21/Kasım/2014, 16:53 -
AŞURE İKRAMINDA BULUNDUK

Aşure Günü Etkinliğini Fomarada Gerçekleştirdik

Artvinliler Vakfı aşure dağıttı         Vakfımızın Kadın Kolları Başkanlığı Muharrem ayı dolayısıyla Şehreküstü Meydanı’nda aşure etkinliği düzenledi.

Etkinliğe katılan Vakıf Başkanı Güngör Şahin, II.Başkan Osman N. Başaran, Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Halide Subaşı ve Kadın kolları üyeleri kazan başına geçip, vatandaşlarımıza aşure ikram edildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte aşure dağıtan Başkan Şahin, Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğunu söyleyerek, “Bugün burada dağıttığımız aşurenin kardeşliğe ve barışa katkıda bulunmasını temenni ediyorum” dedi.

Aşurenin geleneklerimizde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Kadın Kolları Başkanı Halide Subaşı Muharrem ayının farklı bir yeri var. Çünkü içerisinde ‘aşure’ gibi önemli bir günü barındırıyor. Aşure hepimizin ortak değeri. Biz de bu geleneği yaşatarak vatandaşlarımıza aşure dağıtıyoruz” diye konuştu.

Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olması sebebiyle toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturması dileğinde de bulunan Başkan Şahin , “Aşure, birçok bakliyat ve kuruyemiş çeşidinin bir araya gelmesiyle oluşan çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımız ile beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anlatır. Geleneklerimizin önemli bir parçası olan aşureyi Bursalı hemşerilerimizle paylaştık. Aşure günü nedeniyle bir arada bulunduğumuz tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum'' dedi.

AŞURE AYI 2014