24/Kasım/2014, 11:24 -
ÖĞRETMENLER GÜNÜ

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Öğretmenler, Uluslarının geleceğini hazırlayan irfan ordusunun bir neferidir. "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyen maneviyatın evlatları ve "Gelecek gençlerin, gençlerde öğretmenlerin eseri olacaktır." diyen M.Kemal Atatürk'ün öğretmenleri ile eğitim; ulusun temeli, geleceğin aynası, yükselişi, çağdaşlaşmanın ve refahın asli unsuru olacaktır.

Öğretmenleri olmayan ve eğitimine dolayısıyla kültürüne yeteri kadar önem vermeyen ülkelerde kaos yaşamaya, zamanla gelişmiş ülkelerin kölesi olmaya ve hatta yok olmaya mahkum olurlar. Bu nedenle, ülkeler öğretmenlerine sahip çıkılmalı, onları çağdaş, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, hoşgörülü, sevecen ve kucaklayan bir anlayış içinde yetiştirmelidir.

Bu çerçevede, tüm öğretenlerin ve mesleği kutsal Öğretmenlerimizi her gün 24 Kasım Öğretmenler günü gibi hatırlanmalı ve ona göre davranmalıyız.

TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN BU ÖZEL GÜNLERİNİ KUTLARIZ.

Güngör Şahin
                                                                                                              Başkan