26/Ocak/2015, 11:36 -
ARTVİN VAKFI OLAY GAZETESİ

Vekil Aday Adaylığı İçin İstifalar Başladı

İhsan AYDIN - OLAY GAZETESİ

Vekil aday adaylığı için istifalar başladı

Türkiye önümüzdeki 7 Haziran'da genel seçime gidecek.

2011'in arından bu kez milletvekilliği seçimleri öngörülen tarihte, yani 4 yıl sonra yapılmış olacak.

Yüksek Seçim Kurulu takvimi ilan etti.

Siyasi partiler bir yandan kongrelerini yaparken, şimdiden kulislere isimler yayılmaya başladı.

Şüphesiz, partilerin bol adaylı başvuru listesinde STK liderlerine de rastlanacak.

Geçmişte bunun örnekleri var.

10 Şubat'ta kamu görevinde bulunanlar istifa edecek, ama öncesinde sivil toplum örgütlerinde görev yapan ve vekillik düşünen isimler de kendilerini ortaya çıkarmaya başladılar.

Bursa listelerinde o isimlere ne kadar yer verilir bilinmez, fakat şimdiden bir kıpırdama göze çarpıyor.

Örneğin;

Balkan kökenli dernekler ortak bildiriyle, 'tek ve ortak milletvekili adayı' olarak görmek istedikleri ismin muhakkak kendi içlerinden çıkmasını arzu ediyorlar.

Öyle tahmin ediyoruz ki, o isim de çok tanınan bir STK lideri olacak.

İsim ve yer almasını istedikleri parti deklare edilmiş değil.

Fakat, içlerinden vekil göndermek istedikleri adayın iktidar partisinden olacağı yönünde kulisler kaynıyor.

Blok halinde göçmen oylarını almak isteyen partilerin bildiriye yaklaşımları nasıl olacak?

Diğer yandan;

kentin aktif STK'larından biri olan Bursa Artvinliler Vakfı Başkanı Güngör Şahin de görevinden istifa etti.

CHP'den Bursa Milletvekilliği aday adaylığına soyunan ve bu amaçla 3 aydır sahada çalışan Şahin'in Artvinliler Vakfı'ndaki görevi sona erdi.

Şahin'in yerine Vakıf Genel Sekreteri Osman Nuri Başaran getirildi.

Başaran, bir dönem Osmangazi Belediye Meclis Üyeliği ve AK Parti Osmangazi İlçe yöneticiliği görevlerinde de bulunmuştu.

Onlarca öğrenciye burs, yardıma muhtaç ailelere maddi destek sağlayan Artvinliler Vakfı'nın da tıpkı göçmen örgütleri gibi Bursa'daki potansiyeliyle kendi içlerinden birini Parlamento'ya gönderme kararı aldığını görüyoruz.

Önümüzdeki günlerde bu isimlere kentimizde nüfus bakımından etkili diğer sivil toplum örgütlerinin liderlerinin de katılacağını tahmin ediyoruz.

Sadece hemşehri dernekleri değil, SİAD'lar ve akademik meslek odalarıyla, bürokrasi dünyasından da isimlerin adaylığa soyunacağı konuşuluyor.

Bursa'daki parti listelerine bu amaçla yoğun bir başvuru bekleniyor.

Nitekim bunu il başkanları da bizzat dillendiriyorlar.