02/Kasım/2015, 14:58 -
AŞURE ZAMANI

Halkımıza Aşure İkramında Bulunduk......

Vakfımız her yıl olduğu gibi Muharrem ayına mahsus olmak üzere halkımıza aşure ikramı etkinliğini gerçekleştirdik. Etkinliğe katılan Vakıf Başkanı Osman Nuri Başaran, Yönetim Kurulu üyeleri ve Kadın Kolları üyeleri kazan başına geçip vatandaşlara aşure dağıttı. Fomara meydanı hemen üstünde düzenlenen etkinliğe Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte aşure dağıtan Başkan Başaran, Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğunu söyleyerek, “Bugün burada dağıttığımız aşurenin kardeşlik ve barışa hizmet etmesini temenni ediyorum” dedi.

Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olması sebebiyle toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturması dileğinde de bulunan Başkan Osman Nuri Başaran , “Aşure, birçok gıda çeşidinin bir araya gelmesiyle oluşan çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımız ile beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Geleneklerimizin önemli bir parçası olan aşureyi hemşerilerimizle paylaştık ve gelenek halinde her yıl paylaşmaya devam edeceğiz. Aşure günü nedeniyle bir arada bulunduğumuz tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum`` dedi.

AŞURE - 2015

DİĞER Etkinlikler HABERLERİ