20/Ekim/2016, 17:58 -
MUHARREM AYI KUTLAMASI

Halkımıza Aşure İkramında bulunduk

Muharrem ayı Aşure ikramı Etkinliğe katılan Vakıf Başkanı Osman Nuri Başaran, II.Başkan Erol Yıldırım, Yönetim Kurulu üyeleri Temel Temur, Bekir Keskin, Ahmet Yılmaz, İsmet Aydın, Kadın Kolları Başkanı Ayla Ünal Yılmaz ve Davutdede Mahalle Muhtarı Hatice Çınar ve Kadın kolları üyeleri kazan başına geçip vatandaşlarımıza aşure ikram ettiler. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte aşure dağıtan Başkan Başaran, Muharrem ayının dostluk, kardeşlik ve paylaşma duygularının pekiştiği bir ay olduğunu söyleyerek, “Bugün burada dağıttığımız aşurenin kardeşliğe ve barışa katkıda bulunmasını temenni ediyorum” dedi.

Aşurenin geleneklerimizde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Kadın Kolları Başkanı Ayla Ünal Yılmaz "Muharrem ayının farklı bir yeri var. Çünkü içerisinde ‘aşure’ gibi önemli bir günü barındırıyor. Aşure hepimizin ortak değeri. Biz de bu geleneği yaşatmak adına halkımıza aşure dağıtıyoruz” diye konuştu.

Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olması sebebiyle toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturması dileğinde de bulunan Başkan Osman Nuri Başaran , “Aşure, birçok bakliyat ve kuruyemiş çeşidinin bir araya gelmesiyle oluşan çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımız ile beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anlatır. Geleneklerimizin önemli bir parçası olan aşureyi Bursalı hemşerilerimizle paylaştık. Aşure ikramında bize herzaman destek olan iş adamı Salim Usta'ya ve bu organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi arz ederim. Aşure günü nedeniyle bir arada bulunduğumuz tüm halkımızın Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum'' dedi.

Vakfımızın Muharrem ayı dolayısıyla düzenlemiş olduğu halkımıza aşure ikramı dualar eşliğinde başladı. Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte ikram edilen aşure kısa sürede tükendi.

AŞURE ETKİNLİĞİ

DİĞER Etkinlikler HABERLERİ