08/Mart/2013, 16:07 -
DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlaması

Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızın, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır. 8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri dile getirdikleri gündür. Yılın 1 gününde değil Her gününde hak ettikleri Sevgi ve Saygıyı görmeleri gerekmektedir.

Kadınlarımızın statüleri yükseltilmeli, iş alanında, üret,mde, ekonomide ve siyasette daha aktif rol almaları içinde erkek bireylerin bu konuda rol üstlenmelidirler. Ülkelerin gelişiminde erkek ve kadın bireyler birlikte sorumluluk aldıklarında başarının çok daha kolay gerçekleşeceği açıktır.

Her ne kadar son yıllarda kadın hakları ile ilgili yasal düzenlemeler yapılsada, toplumun bakışaçısıında ve davranışlarınlarında farklılaşma yaratamadığımız müddetçe kadına şiddete mani olamayız. Bu konuda toplumun bilinçlendirilmesi ile yasaların desteği sonuca daja kolay ulaşılmasına neden olacaktır. Biz her zaman kadın haklarının yanında olacağız.

Vakıf olarak her türlü şiddete hayır, kadına yapılan şiddete ise SONSUZ HAYIR diyoruz.
             Bu çerçevede, 8 Mart Dünya Kadınlar günün candan kutluyor, saygılar sunarız.

Güngör ŞAHİN
                                                                                      Vakıf Başkanı