17/Mart/2013, 14:11 -
18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi-nin 98. yıldönümünü

Bağımsızlığını ve vatanını her değerin üstünde gören Türk milleti, bu anlayışla vatanını istilaya gelen yedi düvele karşı Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Kürd'ü, Manav'ı ve çeşitli soydan gelen ancak bu ülkede yaşan tüm insanlar Çanakkale’de vatanını savunarak, Dünya tarihinin eşi görülmez en büyük destanlarından birini yaşatmış ve tarihe yazdırmıştır. Mustafa Kemal’in askeri dehası ve Mehmetciklerimizin inanılmaz kahramanlığı sonucu bu destan şehitlerimizin kanı ile tarihe yazılmıştır.

Dünyanın tanık olduğu en şiddetli savaşlardan biri olmasına karşın, Türk milletinin yüksek insani yönü de bir kez daha bu savaşta görülmüştür. Ülkelerinden binlerce kilometre uzaktan gelerek Çanakkale’de hayatını kaybeden düşman askerlerini de bağrına basmayı bilen bir millet olduğumuza tanık olmuşlardır. Bu anlamda sadece şehitlerimizin kanıyla yazılan destanın yıl dönümlerinde sadece anmak yeterli değildir. Benliğimizde var olan bu değerlerimize sahip çıkmanın bilincinde olmak ve İlelebet Cumhuriyetimizin bekası için elimizden gelenin yapılması için çalışmalıyız.

Bu eşsiz zaferin yıldönümünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.