13/Mayıs/2013, 13:40 -
HEMŞİRELER HAFTASI

12 Mayıs Hemşireler günü ve Haftası Etkinlikleri

Hemşirelerimiz; hekimlerin en yakın çalışma arkadaşları olarak ameliyathanelerde, yoğun bakım servislerinde, acillerde, ambulanslarda görevini titizlikle yerine getiren toplumun sağlıklı ve hasta tüm bireylerine büyük bir özen ve şefkatle sağlık hizmeti vermeye çalışan saygın bir mesleğin mensuplarıdır.

1964 yılından bu yana, modern hemşireliğin öncüsü kabul edilen Florance Nightingale'in doğumgünü olan 12 Mayıs ülkemizde “Hemşireler Günü” olarak kutlanmaktadır. F. Nightingale Kırım Savaşı’nda(1854-1856 yıllarında) İngiltere’den gelerek, Üsküdar’daki Selimiye Kışlası’nda hemşirelik yapmış ve büyük ün kazanmıştır. Minnetle anıyoruz.

Florance Nightingale sayesinde bu gün bir çok sıkıntısına rağmen  özveriyle çalışan hemşirelerimizi onore etme fırsatı buluyoruz. Elbette sadece anmak, onore etmek yeterli değildir. Daha iyi şartlarda ve onurlu bir çalışma ortamı sağlanır düşüncesiyle... Hemşirelerimizin, dolayısıyla tüm Yardımcı Sağlık Hizmeti Personelinin Gününü Kutluyor ve daha iyi günler dileklerimizle Saygılar sunuyoruz.