07/Ağustos/2013, 13:13 -
RAMAZAN BAYRAMI

Ramazan Bayramı Kutlaması

Sevgili ziyaretcilerimiz,

Bir aylık oruç ibadetinin yerine getirilmesinden sonra nihayet bayrama kavuştuk. Aslında bayrama kavuşmakta çok anlamlar ve hikmetler var. Ancak, her nasılsa insanlarımız yapacaklarını ve yapılacakları söylemde dile getiriyorlar, eylemde geçirmekte zorlandıkları gözleniyor. Hayır yapmak, sevap kazanmak, hoşgörülü olmak gibi.... daha bir çok güzelliğin bu ayda veya diğer zamanlarda yapmanın önemini vurguluyorlar, ama dediğim gibi yerine getirmekte ya çok yavaş davranıyorlar yada hiç yapmıyorlar ve üstüne üstlük bu olmuyor, şu olmuyor diye serzenişte bulunuluyor.

Biz bayramlardan ne bekliyoruz; bayramımızı yaşayan bu topluma ait dünyanın heryerindeki insanlarımızın, dargınlıklara son vermesi gerektiğini, barış içinde yaşamanın, bana ne demenin son bulduğu, milli duyguların, inançların, örf ve adetlerin yerine getirerek toplum olma bilincinin yerleştiği ve kuvvetlendiğini hissettiğimiz, içinde insanlarımızın olduğu bir ülke, bir dünya istiyoruz. Bir olalım, birlik olalım, hiç bir şekilde kendimizi sömürtmiyelim ve ezdirmiyelim.

Bu anlayış içinde, Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle.

Güngör ŞAHİN
                                                                                                        Vakıf Başkanı