BASINDA ARTVİNLİLER VAKFI

• BASINDA ARTVİNLİLER VAKFI

Şahin`in Bursa`da Artvin köyü hedefi

İhsan AYDIN

Hafta sonu Bursa`daki Artvin Vakfı`nın 16. Genel Kurulu vardı.
Barış Manço Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen kongrede Güngör Şahin Başkanlığı`ndaki liste 3`üncü dönem için üyelerden bir kez daha onay aldı.
Şahin`in listesinde tanıdık isimler göze çarptı.
Listede Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Osmangazi Belediye Meclisi eski üyesi Osman Nuri Başaran gibi bildik simalara rastladık.
Başka liste olmayınca Şahin bir kez daha Vakıf`ın Başkanı oldu.
Şahin açış konuşmasında, yaptırdıkları analizlere göre Bursa`da yaşayan Artvinlilerin 800 bini aştığını iddia etti.
1996`da kurulan Vakfa DSP`li Büyükşehir Belediyesi döneminde kazandırılan Çekirge`deki Saklıbahçe tesisleri ve İnönü Caddesi üstünde kendi dönemlerinde satın alınan merkezi hatırlattı.
Şahin, Vakıf bütçesinin yüzde 90`nının, bölge ayrımı gözetmeksizin ilk orta ve üniversite öğrencilerine burs olarak aktarıldığını hatırlattı.
Şahin, “Ancak buna rağmen siyaseten söylenen ırkçı, şoven yaftaları yapıldığı kulağımıza gelmektedir. Bu söylemler bizleri çok üzmüştür. Bunları söyleyen siyasi kişi ve kurumları kınıyorum” dedi.
Şahin kongrede eleştiriler olunca, ikinci kez yanıt vermek için çıktığı kürsüde hemşehrilerine sitem etti.
Vakfın işletmesi ve merkezin satın alınması, burs temini gibi konularda yaptıkları çalışmaların detayına girdi.
Vakfın geçmişte siyasi partilere belediye başkan adayları önerirken, şimdi kendilerine başkan adaylığı teklifi geldiğini kaydetti.
Son kez aday olduğuna da değinen Artvin Vakfı Başkanı Şahin, bu dönem iki önemli hedefinden bahsetti.
Şahin`in, hayata geçirmek istediği iki hedeften biri, Bursa`ya kendi kültürlerini yaşatacak 500 hanelik bir Artvin Köyü kurulması.
Bu amaçla, Yenişehir ya da İzmir yolu üzerinde yer arayışlarının sürdüğünü aktardı.
Şahin`in hedeflediği diğer konu da Bursa merkezli Artvin Alış-Veriş Merkezleri projesi.
Şahin, siyasi partilerde yeterince temsil edilmeyişlerini de eleştirdi.
Doğup büyüdükleri topraklardan göç edip, Bursa`yı mesken tutan Artvinlilerin oluşturduğu Vakfı`nın özellikle eğitime verdikleri önceliği ve burs bütçesini önemsiyoruz.
Kentimizin önemli STK`larından biri olan Artvin Vakfı yönetimi burs desteğinin yanı sıra önümüzdeki dönem bu iki önemli projeyi hayata geçirmek için emek harcayacak.