KIRTASİYELER VAKIFTAN

• KIRTASİYELER VAKIFTAN

Kırtasiyeler Vakıf'tan

Bursa'daki Artvinlilerin 1996 yılında kurdukları vakıf 20.yılını doldurdu.

Vakfın Başkanlığı'nı Osman Nuri Başaran yürütüyor.

Önceki gün program çekimleri için gittiğimiz Bursa Artvin Vakfı'nın yeni bir projesinden daha haberdar olduk.

2008 yılından bu yana Bursa'da şehit ve gazi çocukları öncelikli olmak üzere düzenli olarak 150 öğrenciye her ay 100 TL burs veren vakıf, şimdi ilköğretim öğrencilerine dönük de bir çalışma içersinde.

Başaran, içinde resim, güzel yazı, kareli ve çizgili defterlerle, silgi, kalemtraş, kalem ve kırmızı kalemin yeralacağı kırtasiye setini Bursa'nın 17 ilçesindeki ilkokul çocuklarına ulaştıracaklarını söyledi.

Başaran, bu amaçla Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Valilği ile işbirliğine gittiklerini, ilk etapta okullara 6 bin set dağıtılacağını, önceliğin ihtiyaç sahibi bölge okulları olduğunu anlattı.

Artvin Vakfı'nı onurlandıran başka bir gelişmeden de bahsedelim.

Ankara'ta toplanan Vakıflar Meclisi'nden temsil ve oy kullanma hakkına da sahip olmuşlar.

Başaran, “Vakıf yönetimi olarak gelirimizi Bursa'daki desteğe muhtaç hemşehrilerimiz ve öğrencilerimizle paylaşmaktan büyük haz duyuyoruz” diyor.