ARTVİN VAKFI OLAY GAZETESİNDE

• ARTVİN VAKFI OLAY GAZETESİNDE

Kentimizin iş yapan, fakat bunları duyurmaktan imtina eden sivil toplum örgütlerinden biri de Bursa Artvin Vakfı'dır.

Dün Vakıf Başkanı Osman Nuri Başaran ile karşılaştık.

Başkan bugünlerde hummalı bir çalışma içinde olduklarından bahsetti.

Bursa Artvin Vakfı her yıl 100'den fazla çocuğa burs veriyor.

Bu yıl sayıyı 140'a yükseltmişler.

Başkan Başaran öğrencilere 8 ay boyunca 100'er TL harçlık göndermeyi sürdüreceklerini söylüyor.

Ayda 14 bin TL yapar. Sekiz ay ile çarptığınızda 112 bin TL eder. Küçük çaplı bir daire parasını Artvin Vakfı her yıl ihtiyaç sahibi öğrencilere destek amacıyla ayırıyor.

Vakfın dar gelirli ve yoksullara katkısının bununla da sınırlı olmadığını öğrendik. Her yıl ramazan ayında fakirlere erzak paketi dağıtıyor. Üyeleri için iftar düzenliyor.

Başkan Başaran, “Gelirimizin büyük bölümünü ayrım gözetmeksizin Bursa'daki ihtiyaç sahipleriyle paylaşmaktan büyük bir haz duyuyoruz” diye konuşuyor.

Ne STK'lar var, sadece tabeladan ibaret. Artvin Vakfı, gelirini toplum yararına kullanan ender STK'lardan biri.

Başaran ve ekibini kutluyoruz.