VAKIFLAR HAFTASI

  • VAKIFLAR HAFTASI


          Tarihçesi çok eskilere dayanan vakıflara Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından büyük önem verilmiştir. İslam dinide, ihtiyacı olanlara yardım etmeyi ve onlara destek olmayı tavsiye etmektedir.


          Tarihimize baktığımızda bir çok vakıf kurulduğunu görüyoruz. Bu vakıflar Camiler, çeşmeler, köprüler, okullar, hastaneler ve aşevleri yaptırılarak ihtiyaç sahiplerinin istifadelerine sunulmuştur.


            Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de vakıfların önemini TBMM'de yaptığı konuşmasında şu sözlerle ifade etmiştir; "...Efendiler, geçen sene arz etmiştim. Bu sene de tekrara mecburum ki, vakıflar konusu mühimdir. Memleket ve milletin hakiki menfaati yönünden tetkik ve günün gereklerine uygun bir şekilde çözülmesi lâzımdır, çok gereklidir."


          İyiliklerin en güzeli olan vakıf; yorgunu dinlendiren misafirhane, yetimi ve yoksulu barındıran yurt, kimsesizi güldüren yuva, cahili eğiten okul, fakir fukarayı doyuran aşevi ve hastayı tedavi eden kurumlardır.


          İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır, vakfımızı kurarak bizlere emanet eden herkese hayır dualarımızı gönderirken, ölenleri rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu önemli emanete sahip çıkarak vakıfları yaşatan, onları koruyan, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyerek vakfet yaşat yaşa geleneğini en güzel şekilde sürdüren hayırsever vatandaşlarımızı kutluyoruz.


            Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin ve vatandaşlarımızın Vakıflar Haftasını kutluyor, bu çerçevede 07-13/05/2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinliklerin başarılı olmasını temenni ediyoruz.


                                                    YÖNETİM KURULU

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlendi.