ARTVİN VAKFI BURS KOŞULLARI

• ARTVİN VAKFI BURS KOŞULLARI

Artvin Vakfı; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çalışkan, yetenekli, ancak maddi imkanı olmayan başarılı Üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim yardımı (burs) vermektedir.

BURSİYER ADAYI OLMAK İÇİN ŞARTLARIMIZ :

• TC Vatandaşı olmak,

• Gelir beyanı ile ilgili olarak:

o Aile reisinin (baba veya anne, çalışmaları halinde her ikisinin) maaşını gösteren işyerinden onaylı bir belge veya,

o Aile reisinin (baba veya anne, çalışmaları halinde her ikisinin) çiftçi, serbest meslek sahibi veya esnaf olması halinde vergi levhasının fotokopisi,

o Emekliler için aylıklarını aldıkları sosyal güvenlik kurumundan onaylı maaşlarını gösterir belge veya fotokopisi,

o Muafiyete tabi çiftçiler için muhtardan onaylı belge. Özürlülük durumunun bulunması halinde, bu durumu kanıtlayacak belge.

• Başarılı öğrenci olmak,

• Devlet Üniversitesinde okumak, (Açık Öğretimde okuyanlar Artvin Vakfı bursiyer adayı olamaz.)

BURS BAŞVURULARI :

1-30 Eylül tarihleri arasında VAKIF merkezimizden alınacak Burs başvuru formu ve ekleri ile Burs başvurusu yapılır.

Adresimiz: İnönü Cad. Yuvam İşhanı Kat.3 No.113 Yıldırım/ Bursa

BURS BAŞVURULARINDA GÖNDERİLECEK EVRAKLAR:

• Üniversiteyi yeni kazananlar için ÖSYM sonuç belgesi fotokopisi

• Üniversitede okuyan ara sınıflar için öğrenci belgesi ve transkript

• Nüfus cüzdanı fotokopisi

• 1 adet vesikalık fotoğraf

BURSİYERLERİN SEÇİMİ :

• Öncelik : Bursiyerler için öncelik sıralamasında; ailenin kırsal kesimde ikameti ve Büyük Şehirlerde bir üniversiteyi kazanmış olması, okuyan kardeş sayısı, kız çocukları, anne ve babadan birinin veya ikisinin hayatta olmaması, çocuğun parçalanmış aileden olması, öğrencinin özel yeteneğe ve uğraşa sahip olması, Vakfın, eğitim kültür ve sosyal etkinliklerinde yer alma çabasını göstermesi, gönüllülük hizmetine talip olması önem taşımaktadır.

Bursiyer adayları yukarıda istenen belgeler doğrultusunda burs komisyonu tarafından 1 Ekim – 15 Ekim tarihleri arasında mevcut kontenjana göre seçilirler. Artvin Vakfı gerektiğinde adayları mülakata çağırarak değerlendirmeye alır, değerlendirme sonucunda kesin bursiyer listesini 15 Ekim - 1 Kasım arasında Vakıf merkezinde yayımlar.

EĞİTİM YARDIMI (BURS) ÜCRETLERİNİN ÖDENMESİ : Öğrenci Bursları 7 ay süreli olup, ayda (her yıl yönetimce belirlenir),-TL. olarak aylık dönemler halinde (Kasım-Mayıs ayları arasında) ödenmektedir. Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında eğitim yardımı (burs) ödemesi yapılmaz.

EĞİTİM YARDIMININ (BURS) KESİLMESİ HALLERİ :

• Artvin Vakfı eğitim yardımı (burs) alacak öğrenciler her yıl yeniden belirlenir. Burs alanlar ve yeni müracaatlar arasından belirlenir.

• Her dönem sonunda transkript’ ini göndermeyenler,

• Burs almaya uygun olmadığı tespit edilenler

• Yanlış beyanda bulunanların tespiti halinde eğitim yardımı (burs) kesilir.