İŞÇİ VE İŞVEREN BURSA-DAKİ ZİRVEDE BULUŞACAK

  • İŞÇİ VE İŞVEREN BURSA-DAKİ ZİRVEDE BULUŞACAK

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kent Konseyi, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması (BİİB'12) 22 Kasım'da başlayacak.

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kent Konseyi, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü ve BursaTicaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması (BİİB'12) 22 Kasım'da başlayacak. Üç gün sürecek zirve Atatürk Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Zirveyle ilgili Almira Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, zirvenin istihdam oluşturulması açısından önemli olduğunu söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise zirvede 150 firmanın stant açacağını kaydetti. Zirvenin iş arayanlarla personel arayanları buluşturacağını anlatan Başkan Altepe, "Dünyada ve Avrupada işsizliğin sürekli arttığını görüyoruz. Bursamızda ise fabrikalarımız sürekli işçi arıyor. Bir yandan da iş arayanlar var. Bu zirvede insanlar, nasıl iş başvurusu yapabileceklerini direkt yetkililerden, konunun muhataplarından öğrenebilecek." dedi.

İŞKUR Bursa İl Müdürü Kasım Tilki de zirveye büyük sanayi kuruluşlarının insan kaynakları idarecilerinin de katılacağını açıkladı.

Zirveyle ilgili çalışmalara geçen ağustos ayında başladıklarını belirten Tilki şunları kaydetti: "Profesyonel fuarcılık anlayışıyla gerçekleştirilen zirve, konusu, kapsamı ve katkıları anlamında aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesidir. Stant ve seminerlerle zirvemizin verimli geçeceğine inanıyorum. İşgücü piyasasına önemli kazanımlar katacağına inandığımız BİİB'12ye vatandaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz."

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlendi.