FARUK ÇELİK

  • FARUK ÇELİK

Faruk ÇELİK

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

 

         Son yıllarda Artvin ilimizin doğmuş, tahsil hayatının bir kısmını doğduğu yerde, kalanını Bursa'da tamamlamış, ticaret yapmış, siyaset yapmış çalışkan, ılımlı ve ülkemizin tanınmış bir insanı  Faruk ÇELİK.

         Bu haberi yazmaya neden gerek duydum. Bakanımız Bursa'da siyasete gençlik yıllarında başlamış ve sürekli içinde bulunmuş ve zaman içinde siyasette yükselerek Bakan olmuştur. Siyasette yetkili olduğu dönemlerde Bursa'ya yatırım anlamında çok katkısı olmuştur. Yaşadığı yöreye faydalı insanların, hani zaman zaman heykeli dikilir diyoruz ya, Bakan Faruk Çelik'in heykeli dikilmesede isimini bir yerlerde yaşatmak gerekir diye düşünüyorum. 

          Bu çerçevede, Bursa'da kültürel varlıklarımızdan restore edilmiş ve kullanıma açılmış yerlerden birine Bakan Faruk ÇELİK'in adı verilmiş mi bilmiyorum. En azından ben görmedim. Bu yazıyıda geçenlerde Trilye ilçemize gezmeye gittiğimde, yazıya eklediğim resimlerdeki Faruk ÇELİK Kültür Merkezini görünce kendi adıma çok sevindim, gururlandım. İsmi Trilye belediyesi takmıştır diye içimden onlarada teşekkür etmiştim. Her kim bu ismi oraya vermişse onlarada teşekkürler. 

                     

 

                                                                                                            İsmet AYDIN


Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlendi.