BASINDA ARTVİN VAKFI

• BASINDA ARTVİN VAKFI

Artvin birlikteliği

Önceki akşam, 1996 yılında kurulan Bursa Artvinliler Vakfı’nın Sümbüllübahçe Konağı’nda düzenlenen iftarında davetliydik.
Dostumuz Osman Nuri Başaran’ın Başkan Yardımcısı olduğu Artvinliler Vakfı’nınBursa’da etkin olduğu alanlar var.
İftarda Bursa’nın iş, siyaset, ticaret ve bürokrasi yaşamında ağırlığı olan topluluğun birlikteliklerine tanık olduk.
Bursa eski Emniyet Müdürü Tahsin Demir, eski vekil Şevket Orhan, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Altın,Yıldırım Emniyet Müdür Yardımcısı Taner Şavşatlı, Büyükşehir Belediye Meclis ÜyesiServet Büyükpoyraz, Büyükşehir Mezarlıklar Şube Müdürü Düşünsel Şentürk, program yapımcısı Ergün Özçelik gibi isimler gözümüze çarptı.
Yöre derneklerinin başkanları da davetin konukları arasındaydı.
Milletvekili İsmet Su ise iftara sonradan katıldı.

150 öğrenciye burs...

Sofrada Vakıf Başkanı Güngör Şahin ile konuştuk.
İki dönemdir Başkanlık görevinde bulunan Şahin bürokrat kökenli bir isim.
Vakfa, Yuvam İş Hanı’nda 140 bin TL’ye bir merkez satın almış.
Ama esas faaliyetlerinin eğitim önceliği olduğunu gördük.
Geçen yıl tam 150 öğrenciye sekiz ay boyunca 100’er TL burs vermişler.
Bu, her ay 15 bin TL’lik bir yılda 120 bin TL burs ödeneği demek.
Keza, önceki yıl 100 kişiye ve yöre derneklerine maddi yardımda da bulunulmuş.
Şahin’e bunun kaynağı nedir diye sorduğumuzda, Büyükşehir Belediyesi’nin Erdoğan Bilenser dönemindeÇekirge’de Vakfa tahsis ettiği Saklıbahçe’nin işletme gelirleri olduğunu öğrendik.
Başkan Şahin, eylül ayında bin kişilik bir yemek düzenlemeyi planlıyor.
Artvinlilerin memleketlerinden yüzlerce kilometre uzakta kentimizdeki dayanışmasından 150 çocuğa eğitim desteği sağlanmasını önemsedik.